הפחד לחלות או לא לפחד הוא אטביסטי, עקשן ואובססיבי, בדיוק כמו האימה של מוות ואי שפיות. בואו נהיה כנים: מי לא מפחד להידבק בנגיף קורונאווירוס, מחלה חשוכת מרפא כמו סרטן, אבולה, וכולי… ? בעבר, סרטן היה נפוץ מאוד. אנחנו לא מפחדים להשתגע יום אחד? אנחנו לא מפחדים מהמוות?

מאמר זה מוקדש כולו לפוביה כמו nosophobia: פחד לא רציונלי, אינטנסיבי לחלות. כאן נשקול איך להיפטר מזה. המוזרות של המצב הזה, היא שאדם לא חושב שהוא חולה עם מחלה חשוכת מרפא כרגע, הוא מפחד לחלות בעתיד. זה מה שמבדיל אותו מהיפוכונדריה.

היפוכונדרים לא מפחדים לחלות בעתיד. מצד שני, אנשים שסובלים ממחלה כזו כמו nosophobia מודאגים אנושות מי זה. היפוכונדרים חוששים לחלות במחלה חמורה כרגע, ולא להיות מאובחן עם זה בעתיד.

 

פוביה לחלות

המונח “פוביה” מתייחס לחוויה כפייתית חזקה עם אדם, חפץ שאינו קשור לסכנה. המילה הזאת באה מהמילה היוונית “פובוס”, מה שאומר פאניקה. במיתולוגיה היוונית, פובוס, שהיה בנה של אפרודיטה (אלת האהבה) ואריס (אל המלחמה), ייצג פחד. אלכסנדר הגדול תמיד התפלל לפובוס לפני הקרב כדי להיפטר מהזוועות שלו.

במדריך האבחון והסטטיסטי של הפרעות נפשיות (DSM-V), נוסופוביה מופיעה תחת פוביות.

 

קריטריונים לאבחון DSM-V למצב ספציפי

חרדה מפורשת על אובייקט מסוים (למשל, טיסה, גובה, בעלי חיים, קבלת זריקה, סוג של דם). הערה: בילדים, החוויה מתבטאת על ידי בכי, היסטריה, הקפאה או היצמדות.

אובייקט פובי כמעט תמיד גורם לסבל מיידי.

אובייקט פובי או מצב נמנע באופן פעיל או סבל עם סבל עז.
סימנים של סבל הם בלתי נסבלים עם הסכנה הממשית מן אובייקט או מצב, ועם ההקשר הסוציו-תרבותי.
חרדה חשוכת מרפא או הימנעות גורמת להפרעות קליניות משמעותיות או הפרעות חברתיות, תעסוקתיות, או פוגעת באזורים חשובים אחרים בתפקוד.

הימנעות מתמשכת היא קבועה, בדרך כלל נמשך במשך 6 חודשים או יותר.
פחד או הימנעות גורמים להפרעות או הפרעות קליניות משמעותיות באיזורים חברתיים, מקצועיים או חשובים אחרים בתפקוד.

אוסופוביה nosophobia אינה מוסברת טוב יותר על ידי סימנים של הפרעה נפשית אחרת, כולל פאניקה והימנעות ממצבים של התקפי חרדה או סימנים אחרים של אי-כשירות; אובייקטים או מצבים שכוללים אובססיות; תזכורות לאירועים טראומתיים; הפרדה מהבית או ממצבים חברתיים.

לעתים קרובות יש לאנשים מספר חוויות ספציפיות. למעשה, כ-75% מאלה שסובלים מפחד מסוים … דואגים ליותר ממצב אחד.

 

Nosophobia – פחד להידבק במחלה

כפי שאמרנו קודם לכן, nosophobia היא אובססיה לחלות עם מקרה מסוים, כגון coronavirus, סרטן, או כל מחלה אחרת בכלל. אלו הסובלים מהפוביה הזו מפתחים פחד מוגזם מהמחלה, ולעיתים קרובות הם מתרשמים ממקרים מסוימים.

 

הנה כמה מהתסמינים של nosophobia:

  • עצבנות קבועה מוגזמת לפני כל סימן פיזי קטן.
  • צעדים קיצוניים כדי להימנע ממגע עם חיידקים.
  • ביקורים תכופים וחוזרים ונשנים לרופאים שונים, למרות שאפשר להימנע מהם.
  • תחושה חזקה שהרופא יאשר שהם סובלים מאבחנה נוראית.
  • בעיות עם זיהומים הן דומיננטיות, אשר מתגלים ברמה הקוגניטיבית (חשיבה תכופה). ישנם גם סימפטומים רגשיים תכופים, כמו לחוות מצב רוח דיספורי עקב טרור חמור, ותסמינים התנהגותיים, כגון ייעוץ רפואי מיותר.

 

“הפחד הקבוע והאובססיבי לחלות”

Nosophobia הוא לעתים קרובות מסווג כהפרעת תסמין סומטית. עם זאת, במקרים מסוימים, הכי טוב לאבחן את זה כמחלת חרדה.

רמות גבוהות של חרדה בדרך כלל מלוות את הרעיון לחלות בסרטן. רוב המחלות נוטות להדאיג את אלה הסובלים מ nosophobia, אבל לעתים קרובות יותר תהיה לחולים במחלה פאניקה לקבל סרטן חשוך מרפא. זה קורה כאשר הם שומעים שמישהו סובל מסרטן או כאשר הם קוראים חדשות הקשורות לבריאות. נכון לעכשיו, אנשים הסובלים מנוסופוביה, נמצאים בפאניקה בגלל קורונאווירוס.

כפי שאתם יכולים לראות, nosophobia והיפוכונדריה הם לא בדיוק אותו הדבר. אם אתה או מישהו שאתה מכיר חווה תסמינים חזקים הקשורים למחלות אחת או יותר, אנחנו ממליצים על טיפול פסיכולוגי ועצות על איך להיפטר מזה.

 

 

איך להיפטר מפחד באופן כללי, ומפחד להידבק בוירוס הקורונה coronavirus בפרט – 10 טיפים להפחתת פחדי בריאות

  1. תבין שהפחד נמכר ואתה מנוצל.
    פאניקה מוכרת, והתקשורת יודעת את זה. אז זה לא מפתיע שכל כותרת אחרת מזהירה אותך מ “סכנות סודיות שגרות בארון שלך”.”או” הסכנות הקטלניות של טיסה באוויר ” או ” סרטן הגורם לרעלנים ב [כמעט הכל].”אנחנו בטוחים יותר מאי פעם, וזה לא כל כך נורא לחלות. אבל הופעתם של חדשות הכבלים כבידור, וחדשות האינטרנט בהישג יד, הפכו אותנו לחברה המונעת ע ” י פוביות, שמפחדים מדברים חשוכי מרפא שהם סיכון נמוך יחסית. הביני שהתקשורת מנסה לגרום לך לצפות בכך שהיא גורמת לך לפחד מקורונאווירוס, מסרטן חשוך מרפא, ותשוקות קבועות ואובססיביות אחרות. לסרב להיות חלק מהמשחק הזה, וזה ייתן את התשובה לאיך להיפטר מפוביות חמורות.
  2. להעריך את הסיכון האמיתי.
    כן, יש סיכונים בריאותיים שניתן להימנע מהם בקלות. ולמה אתה לא עושה כל מה שאתה יכול כדי למזער אותם כך שאתה לא באמת לחלות? אבל כאשר רבים מהסיכונים מצביעים על סיכון נמוך אבל פושעים קול גבוה, זה קל לאבד פרספקטיבה על כמה גדול הסיכון בפועל הוא. למשל, כששפעת החזירים פרצה, כולם פחדו. אבל התברר ששפעת החזירים היא רק נגיף שפעת, לא נגיף האבולה ולא סרטן. וזה לא כל כך נורא לחלות איתם. אותה היסטריה המונית קרתה בעקבות התאונה בתחנת הכוח הגרעינית היפנית לאחר הצונאמי
  3. תגן על עצמך מהתקשורת.
    עצה זו רלוונטית במיוחד במקרים של מגיפה והתפרצויות מגפות, כגון קורונאווירוס. הווירוס מכוסה מדי יום בתקשורת, אשר מוסיף לפניקה של אנשים. קח חופשה תקשורתית ופשוט לשים לב למה שקורה עם רמת הפחד. נסה את זה, ואז תבין איך להיפטר מזה לנצח. אולי תופתע לגלות כמה רגוע אתה מרגיש.
  4. גע בידע הפנימי שלך.
    אני קורא לזה האור הפנימי של הטייס – זה חכם, אינטואיטיבי, גוף ממוקד חלק ממך שיגיד לך אם אתה באמת צריך לדאוג, או אם אתה יכול לסמוך שאתה בטוח.
  5. להפריד את עצמך מהפחד שלך.
    אני קורא לשלי “הגרמלין הבלתי ניתן לריפוי”. מרתה בק קוראת לזה הלטאה הפנימית שלה.”לכולנו יש פחדים, במיוחד כשזה מגיע לאפשרות לחלות או למות. אבל חשוב להבין שפחדים נובעים מהאמיגדלה של המוח הראשי. תפקידם הוא להגן עלינו, אבל בזמנים מודרניים, פחדים אלה לעתים קרובות פוגעים בנו יותר ממה שהם מגנים עלינו.
  6. להוכיח את האומץ שלך.
    נסה הצהרות כמו ” אני אמיץ. או ” אני מעריך אומץ.”
  7. להקיף את עצמך באנשים אמיצים.
    אם אתה מוקף באנשים מונעים מפחד, שמקרינים את הפחדים שלהם עליך, זה לא מפתיע שאתה מרגיש פחד. נסה למצוא אנשים אמיצים ולראות איך האנרגיה שלהם משפיעה עליך. הם יראו בדוגמה שלהם איך להיפטר מנוסופוביה.
  8. דבר עם פסיכולוג מוסמך.
    בעוד שפוביות ספציפיות לא תמיד דורשות טיפול, nosophobia כרוכה בפחד אובססיבי. זה יכול להקשות לעבוד, ללמוד, או לטפל בצרכים אחרים. טיפול יכול להיות מאוד שימושי עבור Nosophobia. שני הסוגים העיקריים של טיפול, הם חשיפה וטיפול התנהגותי קוגניטיבי.

 

טיפול בחשיפה
גישה זו פותחת אותך למה שאתה מפחד ממנו, בסביבה בטוחה. המטפל יתחיל בכך שיעזור לך לפתח כלים להתמודד עם הסבל שמתרחש, כשחושבים על סרטן או קורונאווירוס, כמו טכניקות מדיטציה או הרפיה.
בסופו של דבר, תוכל להמשיך להתעמת עם חלק מהפחדים האלה באמצעות הכלים שלמדת, וזה יעזור לך להתמודד עם nosophobia.
חשיפה זו כוללת צפייה בחדשות על התפרצויות של מחלות, קריאה על מחלות שונות, או בילוי זמן עם אנשים עם המחלה, אם זה לא מדבק.

 

טיפול התנהגותי קוגניטיבי (cbt)
פרקטיקה שימושית נוספת היא טיפול התנהגותי קוגניטיבי. למרות שהמטפל יכלול רמה מסוימת של חשיפה, טיפול התנהגותי קוגניטיבי מתמקד בעיקר בללמד אותך, לזהות ולאתגר מחשבות וחששות לא הגיוניות.
כאשר אתה מתחיל לדאוג, תוכל לעצור ולשקול מחדש אם המחשבה היא רציונלית. השתלטות מחדש של מחשבות לא הגיוניות או מטרידות תעזור לשפר את החרדה.
היבט חשוב נוסף של הנוסופוביה הוא לעזור להפחית את הצורך לחפש אישור שאין לך למחלה ספציפית. המטפל יעזור לך לפתח כלים להתמודדות טובה יותר.

 

הפחד הקבוע והאובססיבי לחלות

פחד הוא טבעי, במיוחד בהתחשב בכל המידע שקיים כיום על צורות שונות וסוגים שונים של חיידקים ומחלות באינטרנט, כגון קורונאווירוס, סרטן וכו’…  אם אם הפחד מלחלות במחלה מסויימת מתחיל להשפיע על חייך היומיומיים, בריאות נפשית, או יכולת לתפקד כרגיל, שקול יצירת קשר עם פסיכולוג. חיים עם פחד קיצוני, זה לא קל – nosophobia ניתנת לריפוי.